Dzintaru koncertzālē atsāksies skanēt koncertcikls “Brīvdienu mūzika”

13. novembrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē atsāksies “Svētku mūzikas” koncerti ar mūziku rudenīgās noskaņās.

Klausītājiem būs iespēja nepiespiestā gaisotnē baudīt izcilu mūziku un sarunu ceļā iepazīt māksliniekus tuvāk. Koncerta vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķiem sarunāsies skatītāju iemīļotais Jānis Ozols. 13. novembrī plkst.14. pianists Vestards Šimkus uzstāsies ar savu solokoncertu ar oriģinālmūziku “Gaismas pilieni”.

Koncertā tiks atskaņoti Vestāra jaunie klavierskaņdarbi, kas nupat izdoti Parīzē bāzētās ierakstu kompānijas “Artalinna” albumā. Šīs kompozīcijas ir piesātinātas ar gaišu noskaņu un laimes sajūtu, kas ir gan nedaudz ēteriska, gan spēka un enerģijas pilna.

Vestards Šimkus stāsta, ka liela daļa šīs mūzikas radusies, staigājot pa mežiem un pļavām pie savām mājām Kurzemes pusē. Esmu ievērojis, ka katru reizi, kad saules gaisma vai mēness apspīd kādu konkrētu ainavu, koku, ezeru vai jūras krastu, tas var radīt dažādas krāsas. Es bieži atgriežos pie konkrētiem brīžiem, kad gaisma ir īpaši skaisti apspīdējusi ainavas.

Koncertā notiks Latvijas pirmatskaņojums Vestarda jaunākajam darbam “Thrilling in Peace”, kas tapis pēc Biaricas Starptautiskā pianistu festivāla pasūtījuma. Raidījums koncentrēsies uz miera tēmu, un Vestards pauž atbalstu Ukrainas tautai tās cīņā pret Krievijas impērijas agresiju. Pianists Vestards Šimkus ir ļoti atzinīgs par savu spēli, kas raksturota kā “fenomenāla”, “iedvesmojoša” un “augstākā kalibra”. Viņš tiek uzskatīts arī par vienu no izcilākajiem jaunās paaudzes pianistiem.

Šimkus ir komponists, un dažus viņa darbus izdevusi prestižā Vācijas izdevniecība “SCHOTT”. Viņš komponējis mūziku klavierēm, solo klavierēm, kamermūzikai, kā arī kino un teātrim. 27. novembrī paredzēts divu dienu kamermūzikas uzvedums ar nosaukumu “Cabaret songs”.

Radošajā komandā ir soprāns Beati Swedes un temperamentīgā pianiste Agnes Egliņu, aktieris Raimondas Celma un režisore Anci Kukuli-Sniķeri. Kritiķi un sabiedrība šos māksliniekus atzinīgi novērtējuši attiecīgi par daudzpusību un temperamenta īpašībām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment